fredag 13 september 2013

Kinakaravanen snart här!

Det har blivit många korta blogginlägg den senaste tiden, men det är för att jag har varit ganska upptagen med diverse saker. Som det här, till exempel: Karavans Kinanummer, som kommer till bokmässan. Många intressanta artiklar och översatta texter av kinesiska författare och svenska litteraturvetare och sinologer. Missa inte!


lördag 7 september 2013

Oborstad poesi och science fiction

Ytterligare ett evenemang! Och det här bara måste ni gå på. En intressant blandning av poesi, science fiction och litet annat smått och gott om kinesisk litteratur. Släppfest för Karavans Kina-nummer och träff med två kinesiska författare på besök i Sverige. Dessutom - fri entré!

Den ene författaren är Chen Qiufan, som jag har skrivit om tidigare, den andre är poeten Hu Dong. Exempel på deras författarskap hittar man i Karavan, men här har ni möjlighet att själva ställa frågor till dem.

På Kägelbanan, Södra Teatern, söndag 6 oktober 2013.

fredag 6 september 2013

Studiecirkel om kinesisk litteratur


En annan kul grej som ni kunde ha varit med på om ni hade anmält er i tid - nu tror jag att det är fullbokat. Men kanske kan det bli något liknande någon mer gång ... Vad säger ni om en studiecirkel kring Drömmar om röda gemak?

Förberedelser pågår ...


 Om ett par månader så ...
(Men man kanske ska påpeka att Talboks- och punktskriftsbiblioteket numera heter Myndigheten för tillgängliga medier)